Aamupaahtis

Hyvää huomenta! Kun yölähetyksen jälkeen elämä kääntyy aamuun, niin tehokkaasti käymmä kahdessa tunnissa alkavan päivän kuulumiset maailmalta ja laitamma kylykeen säveliä laidasta laitaan. Ja eiköhän me wapustakin puhuta.

Toimittajat: Topi Suviaro, Joonas Uusitalo

Tuottaja: Anna Nikkilä

On air: KE (28.4.) KLO 08–10

Aasien silta

”Voi Oberon! millaista unta minä näinkään! Kuvittelin, että olin rakastunut Aasiin.” Näin kauhistellaan varsin ymmärrettävästi William Shakespearen näytelmässä Kesäyön unelma. Kesätyöstä taas unelmoi moni opiskelija, jonka kukkarosta loppukeväisin kurkkii Matti. Matin on nähty kurkkivan myös Rattoradion viimevuotisen studion ikkunoista sisään yhdessä Topin ja Inkerin kanssa, ja huhu kertookin Suomen rakastetuimpien Aasien suunnittelevan jo ahkerasti, miten siltojen rakentaminen (ja poltto) tänä wappuna tulee menemään. Ohjelmassa kuullaan tuttuun tapaan yllättävien Suomi-yhteyksien lisäksi hyvin asiapitoista jargonia ja musiikkia, jota kukaan ei toivo.

Toimittajat: Matti Vapa, Topi Törmä, Inkeri Eronen

Tuottaja: Tommi Sikanen

On air: SU (25.4.) KLO 10–14

Aika Normaalia II

Eppu Normaalin harvinaisuuksia taas tarjolla kahden tunnin ajan! Ohjelma sukeltaa suomirockin dinosauruksen tuotantoon aina 70-luvun singlejen b-puolista viimeisimpiin livevetoihin.

Toimittajat: Kalle Parviainen

Tuottaja: Kalle Parviainen

On air: SU (25.4.) KLO 18–20

Alkemistien matkassa mukana; Tuuli ja Marja-Leena

Tässä ohjelmassa käsittelemme Fulmetal alchemist mangaa ja 2003 vuoden anime-versiota. Tarkoitus on analysoida sarjan eri osa-alueita kuten teemoja, hahmoja sekä juonikuvioita. Lisäksi soitamme aiheeseen liittyvää musiikkia.

Toimittajat: Marja-Leena Koponen ja Tuuli Mäenpää

Tuottaja: Antti Kurki

On air: LA (24.4.) KLO 18–20

AnimaatioRatto III: AnimaatioRaton pojan paluu

Jo kaksinkertainen suosikkishow palaa jälleen! Aleksi ja Mari palaavat nuoruuteensa ja soittavat taas lapsuuden ja aikuisuuden rakkaimpien animaatiosarjojen musiikkia.

Toimittajat: Aleksi Nikula, Mari Vauhkonen

Tuottaja: Mikko Hyvönen

On air: MA (19.4.), TI (27.4.) KLO 14–16

Automaattikiväärikatsaus

Tarina kertatulikiväärien ja konepistoolien korvautumisesta automaattikivääreillä 1950-60 -luvuilla. Suomen tulivoimaisin radioasema tarjoilee kyytipoikana ajanmukaista musiikkia ja varusmieshuumoria, mahdollisesti vähän turbiinien örinää.

Toimittajat: Väinö Tervonen, Janne Kilponen

Tuottaja: Matti Koskela

On air: PE (23.4.) KLO 10–12

Black Metalia ja Ankkoja

Lääkkeiden väärinkäyttöä, huumausaineita, henkistä ja fyysistä väkivaltaa, alistamista, dystopiakuvauksia, itsemurhayrityksiä; muun muassa näitä teemoja varhaiset Aku Ankan taskukirjat sisältävät. Analysoimme 50 ensimmäistä Aku Ankan taskukirjaa ja soitamme niiden välissä aiheeseen sopivasti Black Metalia.

Toimittajat: Antti Kurki, Pekka Rihko

Tuottaja: Lauri Pekkarinen

On air: PE (30.4.) KLO 00–08

Blues-ilta

Myyttejä ja legendoja, murhetta ja melankoliaa, tuskaa ja himoa – ja ennen kaikkea kaikkien aikojen sykähdyttävintä bluesia!

Toimittajat: Kerttu Juutilainen

Tuottaja: Mirja Mustapirtti

On air: TO (29.4.) KLO 17–20

Bundesmuzik

Third time's the charm, right? Bundesmuzik comes and brings the joy of German made music to your ears. 8 hours of music from different ages and some discussion over it. With or without any sense

Toimittajat: Jari Kähönen

Tuottaja: Aleksi Niskavaara

On air: MA (19.4.) KLO 00–08

Communicating Research

Research is no doubt the basis of any new discovery or invention, but how is it communicated to the public? How the research influence is spread to the public?Here we meet scientists who represent us the public and college students their research.

Toimittajat: Sadeem ElBasyouni

Tuottaja: Anna Nikkilä

On air: KE (21.4.) KLO 10–12

Disney Pixar Radio

Disneyn Pixar on ollut merkittävä tekijä animaatioelokuvien saralla ja samalla sen elokuvat ovat olleet merkityksellisiä sekä lapsille että aikuisille. Pixarin 35 juhlavuoden kunniaksi tässä ohjelmassa tullaan paneutumaan mm. studion historiaan, sen merkitykseen animaatioelokuvien ja elokuvien historiassa sekä sen koko illan elokuvista. Samalla tullaan kuulemaan upeaa Pixarin elokuvien musiikkia sekä hittejä, jotka ovat nousseet suosioon niiden kautta. Joten kaikille Pixarin elokuvien suurille ystäville on luvassa taattua laatua ja jopa nostalgiaa.

Toimittajat: Tuomas Uusitalo

Tuottaja: Anna Nikkilä

On air: LA (24.4.) KLO 08–12

DJ Olbec ja Tone esittää: Wabun kovimmat EDM bängerit

Oletko suuri elektronisen musiikin fani? Kaipaisitko jo takaisin festareille fiilistelemään kunnon basson pauketta ja hyytävän hyvää melodiaa? Tässä on teille ratkaisu, nimittäin Wabun kovimmat EDM bängerit. Tätä ohjelmaa varten kannattaa kaivaa esille parhaimmat reivauskengät sekä reilusti bilemieltä, sillä perjantaina 23.4. klo 22.00 pärähtää Rattoradion historian kovin elektronisen musiikin setti. Kahden tunnin mittaisen setin aikana tarkoituksena olisi soittaa elektronista musiikkia genrejen laidasta laitaan, joilla sukat saadaan pyörimään jaloissa. Tämän lisäksi biisien välissä lyhyitä keskusteluita elektroniseen musiikkiin liittyen. Tätä ei kannata missata, mikäli nauttii vähääkään menevämmästä musiikista.

Toimittajat: Anssi Tornberg

Tuottaja: Olli Nevalainen

On air: PE (23.4.) KLO 22–00

Effect

Eat, sleep, rave, repeat - olkoonkin niin, että seuraavaan neljään tuntiin ei chillata! Lauantai-illassa konemusiikin erikoisohjelma Effect johdattaa kuulijansa reivikansan klassikkojen, uusimpien julkaisujen sekä kovimpien klubiraitojen äärelle.

Toimittajat: Juhani Karppinen

Tuottaja: Jaakko Kortelainen

On air: LA (24.4.) KLO 20–00

Euroviisuratto

Maailman suurin, kaunein ja paras eurooppalaisten yleisradioyhtiöiden järjestämä laulukilpailu ansaitsee tietysti oman ohjelmansa Rattoradioon! Tässä ohjelmassa keskitytään kisoihin, kohuihin ja unohdettuihin helmiin viisuvuosien varrelta, erityisesti 2000-luvulta.

Toimittajat: Elina Lukkarinen

Tuottaja: Anna Nikkilä, Janne Kilponen (29.4.)

On air: SU (18.4.), SU (25.4.) KLO 08–10, TO (29.4.) KLO 22–00

Galaksin Herrasmiehet

Kaksi nörttiä keskustelemassa Star Wars elokuvien ulkopuolisesta loresta. Käymme läpi Old ja High Republic Era lorea, heitämme veikkauksia ja toiveita Disneyn tulevasta materiaalista ja puhumme hieman omista kokemuksista Star Wars roolipeleistä. Tietysti soittolista täynnä Star Wars (tai vähintään sen innostamaa) musiikkia.

Toimittajat: Roope Litmanen, Jukka Erkkilä

Tuottaja: Aleksi Niskavaara

On air: TI (20.4.) KLO 12–14

Ghiblin kukkuloilla

Studio Ghiblin anime-elokuvat ovat täynnä ikimuistoista ja nostalgista musiikkia. Tässä ohjelmassa rentoudumme kuuntelemaan Ghibli-elokuvien parhaita kappaleita ja samalla keskustelemme elokuvista ja siitä, mikä tekee niistä klassikoita.

Toimittajat: Aleksi Nikula, Mari Vauhkonen, Elina Hämäläinen

Tuottaja: Jari Kähönen

On air: KE (28.4.) KLO 12–14

Hurmaa ja hekumaa

Miltä Kalevala kuulostaisi, jos vanhan kansan riettaudet olisi lisätty soppaan? Luvassa on sykähdyttävän sensuellia runoutta, lemmenloitsuja ja rivouksia, jotka eivät kansalliseepoksemme kansiin kelvanneet.

Toimittajat: Marianne Kauppila

Tuottaja: Topi Suviaro

On air: MA (26.4.) KLO 22–00

Hutimittari

Koti- ja ulkomaisen ajanvietemusiikin huteja, kokeellisia pläjäyksiä ja yksittäiskappaleiksi jääneitä helmiä sekä tarinoita niiden takaa.

Toimittajat: Ilkka Jokelainen, Niko Kemppainen

Tuottaja: Ella Viippola

On air: KE (28.4.) KLO 18–22

Iltapäivädisko

Alkaako lounastauon jälkeen työ- tai opiskeluviikko painaa jäsenissä? Eikö kahvikaan auttanut ja viikonloppu kurkistelee jo, mutta hetki täytyisi vielä skarpata? Tarjoamme tähän avun, kun perjantain iltapäivädisko tulittaa kaikkea tanssittavaa läpi vuosien ja pitää virkeänä läpi työviikon viimeisen iltapäivän.

Toimittajat: Topi Suviaro

Tuottaja: Topi Suviaro

On air: PE (23.4.) KLO 12–16

Jannujen Luontoradio

Luontoaiheista musiikkia ja pulinaa kevyellä otteella.

Toimittajat: Anniina Karjalainen, ilkka Jokelainen, Emmi Haaraoja, Raita Niva

Tuottaja: Ella Viippola

On air: TO (22.4.) KLO 16–18

Juuri vääränlaista kemiaa part V

BM-Ankkoja lainaten: "Taas mennään, saatana". Luvassa jälleen kemian pimeää historiaa puolihullun kemistin kertomana.

Toimittajat: Lasse Rautio

Tuottaja: Tommi SIkanen

On air: LA (24.4.) KLO 12–14

Kidutuskammari

Mitä kiduttamiseen tulee, on siihen keinot monet. Kuinka monet, sen kuulee tässä ohjelmassa. Keskustelemme sensuellisti yön yli koko ihmiskuntaa yhdistävästä tekijästä eli kärsimyksestä, ja varsinkin siitä, miten sitä tuotetaan. Kummallista historiaa, mahtavaa musiikkia ja hikisiä hetkiä.

Toimittajat: Itu Torvinen, Marianne Kauppila, Lauri Pekkarinen

Tuottaja: Janne Kilponen

On air: SU (25.4.) KLO 00–08

Kidutuskammio

Tänä keväänä matkaamme kamelin selässä aivan ihka uusia pyramideja kohti. Mikään sarkofagi ei ole liian pyhä tai kirottu meille. Aurinko paistaa, joululaulut soi päässä, mutta ei anneta sen haitata - se on vain kangastus. Pysähdymme myös aavikon keitaille kidutuksen keskellä.

Toimittajat: Juhani Karppinen, Jaakko Kortelainen, Atte Tornberg, Pirkka-Pekka Launonen

Tuottaja: Juhani Karppinen, Jaakko Kortelainen

On air: TI (27.4.) KLO 00–08

Kleines Musik

So hier geht's! ein paar stunde wo man spricht und hör nur (oder meistens) Deutsch an. nicht's speciellt nur rede über deutsche musik.

Toimittajat: Jari Kähönen

Tuottaja: Jari Kähönen

On air: MA (26.4.) KLO 08–10

Kultalonkeron katkua

Kultalonkeron katkua vie nuoremman sukupolven korkeakouluikäiset vappuhirmut takaisin biletyksen ruohonjuuritasolle eli suoraan yläasteen ja täysi-ikäisyyden kynnyksen rajapintaan. Lähetyksessä palataan 2010-luvun puolivälin tienoille, kun kalja oli vielä pahaa ja kultalonkero virtasi kurkusta alas Petri Nygårdin selvän päivän tahtiin. Nuoruusvuosien pariin kuulijat johdattaa kokemusasiantuntijat Aaron ja Sipe jakamalla omia ja muiden villejä tarinoita suoraan nuoruusvuosilta. Tunnelmaa nostattamassa myös nuorison hittimusiikki suoraan ensimmäisten älypuhelimien soittolistoilta. Tämän nelituntisen throwbackin aikana kiusallisilta tarinoilta ja noloilta hetkiltä ei säästytä!

Toimittajat: Sipe Myllyniemi ja Aaron Putula

Tuottaja: Sipe Myllyniemi ja Aaron Putula

On air: PE (23.4.) KLO 18–22

Kyykkyviiniraati 3rd

Kyykkyviiniraati tulee jälleen, nyt jo kolmannen kerran ja sehän sanoo toden! Kyykkyviineissä syntyvät aina ne parhaat ideat. Kysy mitä vain, auttava kyykkyviiniraati antaa parhaat eväät elämään!

Toimittajat: Tiina Jokinen ja Saara Pasanen

Tuottaja: Tiina Jokinen

On air: TI (27.4.) KLO 18–20

Lohikäärmeen alkutaipale- Yakuza pelisarja

Luvassa on keskustelua Ryū ga Gotoku -nimisestä pelisarjasta, joka tunnetaan länsimaissa paremmin nimellä "Yakuza". Kuten ohjelman nimikin vihjaa, emme tule käymään läpi kaikkien pelien sisältöä, vaan keskustelemme sarjan päähenkilön, Kiryun, alkuvuosista osana paikallista mafiaa. Pääjuonen sijaan pyrimme lähinnä keskustelemaan muista osa-alueista kuten hahmoista, ympäristöstä, teemoista ja pelimekaniikoista, mutta kuunnellessa kannattaa varautua spoilereihin peleistä "Yakuza 0" ja "Yakuza/Yakuza Kiwami". Jotta ohjelmamme aikana päästäisiin oikeaan tunnelmaan, luvassa on myös musiikkia useista sarjan peleistä.

Huom! Pidämme keskustelun asiallisena, mutta haluaisimme huomauttaa kyseessä olevan K-18 pelisarja

Toimittajat: Marja-Leena Koponen ja Tuuli Mäenpää

Tuottaja: Roosa Lilja

On air: KE (28.4.) KLO 22–00

Loppulähetys: Kysy Rattoradiolta!

Mitä seuraavaksi? Oliko tämä nyt tässä tältä vuodelta? Koska seuraavan kerran? Onko sinulla ollut jotain mielessä mitä haluat kysyä mutta et ole uskaltanut?

No nyt voi kysyä joko suoraan puhelimitse 046 880 9160 tai shoutboxin kautta tai radion oman Tellonymin linkin kautta: https://tellonym.me/rattoradio

Hallitus, päätoimitus ja tekniikka on vastaamassa kysymyksiisi ja ottamassa vastaan wapun terveisesi!

On air: PE (30.4.) KLO 14–17

Loppulähetys: Vappu vai Wappu?

Rattoradion tämän vuoden viimeiset tunnit lähestyvät! Onko simat valmiina ja serpenteenit hankittuna?

Liity seuraamme muistelemaan menneitä Vappuja, kuuntelemaan vappuisaa ja toive musiikkia!

Mukana studiossa hallituksen, päätoimituksen ja tekniikan edustajia sekä mahdollisesti vieraitakin.

On air: PE (30.4.) KLO 11–14

Marin ja Mikon marja- ja sieniopas

Kiinnostaako luonnonantimien keräily, kuten sienestys ja marjastus? Joko palat halusta heittää vappupallot nurkkaan ja mennä metsään haistelemaan puiden tuoksuja? Kaipaatko reseptivinkkejä sienillesi tai kannustusta aloittaaksesi jokamiehenoikeuksiin perustuvan harrastuksen?
Ei hätää, sillä tämä ohjelma auttaa sinua vielä tässä kylmässä keväässä! Studiossa luonnonantimista ja luontoretkeilystä kiinnostuneet harrastelijat jakavat omia kokemuksiaan ja yleisiä vinkkejä muille aiheesta innostuneille, ja ottavat itsekin radion shoutboxissa Oulun alueen vinkkejä vastaan! Ohjelmassa kuullaan myös luontoon ja luonnonantimiin liittyvää musiikkia. Tässä ohjelmassa ei pidetä sienipaikkoja salassa (ainakaan paljoa), vaan haluamme auttaa toisiamme jotta löytäisimme metsän suurimmat aarteet.

Toimittajat: Mari Vauhkonen

Tuottaja: Mikko Hyvönen

On air: TO (29.4.) KLO 08–10

Marsalkan yömyssy: Sirkkelille töitä

Kuolemaa, paranormaaleja ilmiöitä, ufoja ja salaliittoteorioita. Näihin ja moniin muihin aiheisiin syvennytään yöllisellä ryypyllä Marskin ja Sirkkelin seurassa.

Toimittajat: Marianne Kauppila, Siri Kerola

Tuottaja: Jari Kähönen

On air: PE (23.4.) KLO 00–08

Matka universumiin

Maa on ihmiskunnan kehto, mutta jonain päivänä kehdosta on noustava.

Toimittajat: Väinö Tervonen, Lasse Rautio, Juhani Pieskä

Tuottaja: Lauri Pekkarinen

On air: SU (25.4.) KLO 14–18

Memories of Daft

Elektronisen musiikin alkulähteiltä kohti nykyhetkeä Daft Punkin jalanjäljissä. Istu siis alas ja anna musiikin viedä sinua kohti tanssilattiaa kotisohvaltasi.

Toimittajat: Mikko Hyvönen

Tuottaja: Mikko Hyvönen

On air: TO (29.4.) KLO 14–17

Menetetty vuosikymmen

Skeittikengät, -lauta ja lökärit. Palataan 00-lukuun vielä toistamiseen. Nappaa käppisi kaapin pohjalta ja lähde kanssamme vielä kerran 2000-luvun pyörteisiin. Mukana tuttuun tapaan myös huikeat korvamadot sekä kesäiltojen soundtrackit, joilla teleporttaamme huolettomiin hetkiin.

Toimittajat: Juhani Karppinen, Jaakko Kortelainen

Tuottaja: Pirkka-Pekka Launonen

On air: TI (20.4.) KLO 14–16, MA (26.4.) KLO 16–18

Menetetty vuosikymmen 2.0

Minkäs tahtiin siellä paikallisen yökerhon tanssilattialla tulikaan reviteltyä? Fiilistellään päättynyttä 2010-lukua sumuisten jumputusten kautta, niin että appelsiinimehu alkaa maistua suussa vähän liiankin tutusti.

Toimittajat: Juhani Karppinen, Jaakko Kortelainen

Tuottaja: Pirkka-Pekka Launonen, Topi Suviaro

On air: KE (21.4.), KE (28.4.) KLO 14–16

Metalliratto

Kun purkkapoppi alkaa tulemaan ulos korvista kuin kylmä aamupuuro, on aika virittäytyä synkemmille taajuuksille. Metalliratto tarjoaa kuulijoilleen kitaramusiikkia arktisella asenteella ja modernilla twistillä. Höpinää ja pöpinää metallimusiikkiin liittyen, kuuntelemista unohtamatta.

Toimittajat: Pirkka-Pekka Launonen, Jaakko Kortelainen

Tuottaja: Juhani Karppinen

On air: KE (21.4.), KE (28.4.) KLO 16–18

Middle beer with Timo Finland and Jarski Hartikainen

Have you ever wondered how 26-year-old men see Finland while pretending to be middle aged? Come and listen to the show.

Toimittajat: Sampo Nevalainen, Anttu Herva

Tuottaja: Riku Yliviuhkola

On air: KE (21.4.) KLO 18–22

Muistojen aarrearkku

Voiko ihanammin päivä enää alkaa....? Kuin muistojen aarrearkulla! Aloita aamusi menneiden vuosikymmenten kauneimpien sävelten hemmolteltavana.

Toimittajat: Kerttu Juutilainen

Tuottaja: Juhani Karppinen

On air: PE (23.4.) KLO 08–10

Munakoiso persikkaan

Wappunahan perinteisesti simapullon suu ei ole ainut pitkula, joka käy korkeakouluopiskelijoiden suulla, joten wapunaikaan illasta onkin erinomainen aika kuunnella mitä hauskimpia ja monenlaisimpia tarinoita ja sattumuksia seksistä! Juontajat Maisa Ranki ja Pauliina Puurunen ylijakavat sekä omia että kanssaopiskelijoidensa hulvattomimpia ja metkoimpia seksitarinoita, joista huumorin ohella usein myös pystynee oppimaan jotain. Soitetun musiikin sanoitusten teeman voinette jo arvata.

Toimittajat: Maisa Ranki, Pauliina Puurunen

Tuottaja: Pauliina Puurunen

On air: TI (27.4.) KLO 20–22

Mystica Radio

Venla ja Itu ovat täällä jälleen pohtimassa elämää suurempia viisauksia! Tänäkin vuonna uppoamme sisälle astrologiaan, tarot-luentaan sekä unien kiehtovaan maailmaan, pilke pysyvästi silmäkulmassa. Haluatko kuulla tulvaisuutesi? Hyppää aalloille, me kerromme sen sinulle!

Toimittajat: Itu Torvinen, Venla Lääperi

Tuottaja: Mikko Hyvönen

On air: SU (18.4.) KLO 20–00

Niin hyvää ja ihanaa


Ohjelmassa maistellaan kavereiden lempiherkkuja ja arvostellaan niitä kouluarvosanoin, onhan studiossa sentään kaksi kasvatusalan ammattilaista valloillaan.

Toimittajat: Itu Torvinen, Nora Reku

Tuottaja: Aleksi Niskavaara

On air: TI (20.4.) KLO 16–18

Omavaraisuudesta ja ekologisesta elämäntavasta

Omavaraisuus ja ekologinen elämäntapa kiinnostavat yhä useampaa. Tähän joukkoon kuuluvat myös Hanna Keränen ja Hannes Mikkelsson. Keskustelemme aihepiiristä niin käytännön vinkkien kuin filosofiankin tasolla, ja ääneen pääsevät ihmiset, jotka ovat ryhtyneet sanoista tekoihin muuttaakseen elämäänsä omavaraisempaan ja luontoa vähemmän kuormittavaan suuntaan.

Toimittajat: Etukäteen äänitettyjen asiantuntijavieraiden (Hanna Keränen, Hannes Mikkelsson) lisäksi äänessä tuottaja-toimittaja (Otso Kassinen)

Tuottaja: Otso Kassinen

On air: TO (22.4.) KLO 12–16

Once more with Feeling: dänkeist dänkein wiimeinen wappu 2021


Kaksi patua kertoo töryimmät muistonsa vuosien varrelta ja soittaa dänkeimmät wappubiisit

Toimittajat: Joonas Uusitalo, Jonna Kurikkala

Tuottaja: Sipe Myllyniemi

On air: TI (27.4.) KLO 22–00

Onko tää anime jo retro?

Mitä, eihän tämä sarja ilmestynyt kuin... montako vuotta sitten? Ihan sama, ei me enää muisteta. Laitetaanpa silti enemmän tai vähemmän nostalgisia muistoja herättäviä sulosointuja linjoille. Kuunnellaan siis yhdessä animesarjoissa ja -elokuvissa esiintynyttä musiikkia, ehkä jopa heitellen kipaleisiin liittyviä muistoja ilmoille. Mielelläme toki luemme Shoutboxista kuuntelijoidenkin tarinoita!

Toimittajat: Marja-Leena Koponen ja Tuuli Mäenpää

Tuottaja: Antti Kurki

On air: SU (18.4.) KLO 18–20

Opiskelijabändin backstage - HeLa 5 vuotta


Opiskelijabändi HeLa on viihdyttänyt oululaisia opiskelijoita jo 5 vuotta. Ohjelmassa päästään kuulemaan bändin omaa tuotantoa, soittoa inspiroinutta musaa sekä kurkistamaan kulissien taakse bändielämän arkeen.

Toimittajat: Benjamin Michelin, Panu Isomursu, Iina Ludwig, Sebastian Hämäläinen, Jesse Kontiokari

Tuottaja: Janne Kilponen

On air: MA (19.4.) KLO 22–00

Osakunta-ohjelma

Ohjelma yliopiston osakunnista. Eli Kaenon, EPOn ja Immeisten immeiset kertovat juttuja osakunnista ja kotipaikoistaan yleisesti. Luvassa siis hauskoja tarinoita maakuntien elämästä ja niiden eroista. Eiköhän myös ikuinen kiistan aihe juustoleipä-leipäjuusto asiasta myös nouse esille.

Toimittajat: Timi Kärki, Maaria Haikola, Miia Pääkkönen, Sanni Yli-Ojanperä

Tuottaja: Timi Kärki

On air: TO (22.4.) KLO 08–10

Oulun Akateeminen Gangsta Rap -Radio-ohjelma

Sanooko nimet UGK, Geto Boys, DJ Screw, Three 6 Mafia, Spice1 tai RBL Posse mitään? Jos vastaus on kyllä ja nautit rikostarinasi hip-hop -biittien säestämänä, niin tämä ohjelma on sinulle! Ohjelman tekijät ovat itseopiskelleita räppinörttejä, jotka jakavat intohimon gangsta räppiä kohtaan ja levittävät sen ilosanomaa keskiviikon myöhäisillassa. Huomio: Ohjelmassa esitetyt kappaleet sisältävät eksplisiittisiä lyriikoita eivätkä kappaleissa esitetyt näkemykset edusta suoraan ohjelman tekijöiden näkökulmia.

Toimittajat: Ville Manninen, Tino Nissinen ja Johannes Jarde

Tuottaja: Ville Manninen

On air: KE (21.4.) KLO 22–00

OYYLeaks

Now is your chance to get some inside information and knowledge never heard before from inside the Student Union throughout the years! Tune in and prepare to be amazed on what we have in store for you!

Toimittajat: Vivek Manjunatha Swamy, Tia Rahkila

Tuottaja: Janne Kilponen

On air: KE (21.4.) KLO 12–14

Panomiehet

Oletko ikinä miettinyt miten oluita tehdään? Tässä ohjelmassa useiden oluterien ylpeät isät kertovat sinulle vastauksen. Luvassa neljä tuntia tiivistä asiaa oluen tekemisestä, siihen vaadittavavista aineista ja tarvikkeista sekä siitä miltä tuntuu kun saa avata ensimmäisen pullollisen itse panemaansa olutta; asiaan liittyvää musiikkia unohtamatta. Lisäksi ohjelmantekijät suorittavat vertailevan sokkotestin ohjelmaa varten erikseen tekemistään oluteristä.

Toimittajat: Antti Kurki, Aleksi Nikula, Aku Nikula

Tuottaja: Mikko Hyvönen

On air: MA (26.4.) KLO 18–22

patukin (proge)special

Jäikö progeviikset viime vuonna vailla väpätystä? Patukin special tulee jälleen, tällä kertaa progea unohtamatta! Luvassa myös LIVE!-tunti, jossa patukki paljastaa mitkä livevedot mistäkin lempikappaleistaan ovat timanttisimpia.

Toimittajat: Tommi Sikanen

Tuottaja: Ida Viinikka

On air: MA (19.4.) KLO 16–20

Punaisia sillejä ja salaattia

Antti soittaa John Peelin hengessä erilaisia mielenkiintoisia ja erikoisia kappaleita, joita harvemmin radioaalloilla kuulee ja tytöt yrittävät ottaa niistä selkoa

Toimittajat: Antti Kurki, Roosa Lilja, Marja-Leena Koponen

Tuottaja: Jenny Kärki

On air: MA (26.4.) KLO 10–12

Päiväkahvihenkilöt

RattoRadion asiattomin asiaohjelma - jo vuodesta 2013! Tämä radio-ohjelmien Paavo Väyrynen tuo vielä kerran korviisi päivän polttavimmat puheenaiheet, lystikkäimmät biisut ja taattua naurunkäkätystä. Tekijöinä toimivat RattoRadion vanhat kebabit, jotka eivät ole ymmärtäneet vieläkään lopettaa tangossa kieppumista.

Toimittajat: Elina Hämäläinen, Tommi Sikanen, Ida Viinikka, Ville Siikaluoma

Tuottaja: Tommi Sikanen, Ida Viinikka, Ville Siikaluoma

On air: PE (23.4.) KLO 16–18

Radioaktiivinen perintömme

Vielä tuhansien vuosien kuluttua tämän päivän ydinjäte tulee olemaan vaarallista. Sen turvallisesta loppusijoituksesta ei ole ihmiskunnalla yhteistä säveltä, mutta ehdotuksia on kertynyt useita. Tässä radio-ohjelmassa käsittelen näitä ehdotuksia ja toteutuksia Onkalosta väriä vaihtaviin kissoihin.

Toimittajat: Katariina Kantakoski, Jari Kähönen

Tuottaja: Riku Yliviuhkola

On air: LA (24.4.) KLO 16–18

Radio Perukka

Lämminhenkinen kunnianosoitus edesmenneille iskelmää soittaville maakuntien paikallisradioille.

Toimittajat: Ilkka Jokelainen, Niko Kemppainen

Tuottaja: Ella Viippola

On air: MA (26.4.) KLO 12–14

RattoDoom

Tarinallisen ja melodiallisen raskaan taustamusiikin ystäville, ärjyntää laidasta laitaan.

Toimittajat: Mikko Hyvönen

Tuottaja: Mikko Hyvönen

On air: MA (26.4.) KLO 00–02

RattoES

OuluES:n oma radio-ohjelma vuosimallia 2021! ES ei suinkaan tässä yhteydessä tarkoita Euroshopperia, vaan Entrepreneurship Societya. Parituntisen aikana kuulet aiheisiin sopivan musiikin höystämänä mitä on meneillään yrittäjämäisyyden kentällä Oulussa ja Suomessa sekä minkälainen verkosto ylipäätään on kyseessä!

Toimittajat: Ville Saarenpää, Tapio Immonen, Jinni Jinghui Lü, Lotta Ellonen

Tuottaja: Aleksi Niskavaara

On air: KE (28.4.) KLO 10–12

RattoKymppi

Tarvitsetko wappuheilaa? Eikö Tinder tärise taskussa? Ilmoittaudu mukaan klassisen Rapakympin RattoRadio-versioon! Tule mukaan kuuntelemaan kun Elli ja patukki saattavat uuden parin kohti luottamusta, rakkautta, onnea ja yhteistä tulevaisuutta <3

Toimittajat: Elina Hämäläinen, Tommi Sikanen

Tuottaja: Inkeri Eronen

On air: TO (22.4.) KLO 22–00

Rattoradion satuhetki

Tässä on saturadio pienemmille ja meille isommillekin lapsukaisille! Ohjelmassa kuullaan toimituksen valitsemia satuja ja tarinoita niin kotomaasta kuin maailmalta ääneen luettuna. Levähdä siis hetki, ota kupponen kuumaa ja anna kertomusten ja tarunomaisten sulosointujen johdattaa sinut satumaailmaan!

Toimittajat: Mari Vauhkonen, Aleksi Niskavaara

Tuottaja: Antti Kurki

On air: TI (27.4.) KLO 10–12

Rattoradio Warm Up

Parin radioaktiivin fiiliksiä, kun pitkään odotettu radio taas alkaa.

Toimittajat: Topi Suviaro, Juhani Karppinen

Tuottaja: Jaakko Kortelainen

On air: SU (18.4.) KLO 10–12

RattoRock Vol.3

RattoRock palaa tänäkin Wappuna samalla meiningilla kuin aiempina vuosina. Tänä vuonna kuullaan kovia nimiä ja myös vähän uudempia ja erikoisempia nimiä. Ja musiikkia riittää ympäri maailmaa kuten aiempina vuosina. Joten jos Wapun popitus alkaa kyllästyttää, niin RattoRock tarjoaa kunnon Rock- ja metallivaihtelua siihen.

Toimittajat: Tuomas Uusitalo

Tuottaja: Jari Kähönen

On air: SU (25.4.) KLO 20–00

Rattorusinat

Päätoimittajien yhteinen aamushow, jossa soitetaan letkeää mutta samalla pirteän poreilevaa musiikkia vappufiilikseen laskeutumiseksi. Luvassa päätoimittajien kuulumuisia ja fiiliksiä kyseisestä tehtävästä. Miten koronakevät vol. 2 on kohdellut päätoimittajia?

Toimittajat: Sumu Posio, Pauliina Puurunen, Maisa Ranki

Tuottaja: Topi Suviaro

On air: KE (21.4.) KLO 08–10

RopeRatto

Roperatto palaa parin vuoden tauon jälkeen! Tällä kertaa suorassa lähetyksessä pelataan karmaiseva Cthulhu-mythoksesta inspiroitunut seikkailu Oulu tarvitsee verta. Pelaamisen ohessa soitamme roolipeliaiheista musiikkia ja keskustelemme roolipeleistä.

Toimittajat: Aleksi Nikula, Mari Vauhkonen, Pekka Rihko, Tuuli Mäenpää

Tuottaja: Aleksi Niskavaara

On air: KE (21.4.) KLO 00–08

RönttösMafia

Juontajat vastailevat parhaansa mukaan ihmissuhteita liippaaviin ongelmiin. Ongelmat voivat sijoittua psyko-fyysisen kokonaisuuden ylä- taikka alapäähän. Juontajat yrittävät haarukoida kysymyksiin vastauksia ammattilaisin elkein, vaikka käytännössä jokaisen osaaminen perustuu koulutuksen sijaan ainoastaan epäjärjestelmälliseen empiiriseen tutkimukseen. Kysymyksiä voi lähettää etukäteen Jodelissa @rönttösmafia ja ohjelman aikana shoutboxissa.

Toimittajat: Mirva Ruotsalainen, Topi Suviaro, Pauliina Paloniemi, Riku Yliviuhkola, Inkeri Eronen

Tuottaja: Juhani Karppinen

On air: TO (22.4.) KLO 18–22

Suomalainen melodinen metalli 1996-2001

Musiikkia ja aiheisiin liittyviä juontopuheita. Ohjelman nimi ei varmaankaan jätä kauheasti hämärän peittoon sitä, minkä tyylistä musiikkia siinä soitetaan.

Toimittajat: Otso Kassinen, Epe Niiranen

Tuottaja: Matti Koskela

On air: MA (19.4.) KLO 12–14

Suomindien virrassa

Niin hipsteriä ettet ole varmana kuullut! Tässä ohjelmassa sukelletaan suomalaisen indiemusiikin historiaan ja nykypäivään, surffataan elektromelankolian aalloilla ja hypätään syvään päähän kotimaisten taidelyriikoiden mereen. Samalla pohditaan kultuurintutkimuksellisin vivahtein indiemusiikin merkitystä ja sanomaa nykypäivänä. Luvassa myös paikallisia bändejä ja artistien vappuisia terveisiä kuulijoille. Virittäydy aalloille ja anna virran viedä.

Toimittajat: Sumu Posio

Tuottaja: Sumu Posio, Lasse Rautio

On air: TO (22.4.) KLO 00–08

Tarinoita kattojuuston alta

Taksikuskit, nuo yön hiljaiset vartijat. Kaikille tuttuja, ja silti niin tuntemattomia. Nyt studiota kuitenkin tulevat kansoittamaan radion omat (nyttemmin entiset) taksikuskit Viittamies, Patukki ja Leho, jotka kertovat kokemuksistaan nahkaverhoilluissa liikkuvissa maisemakonttoreissaan. Millaista on taksikuskin arki ja mitä yössä vaeltaminen on heille kaikkien vuosien jälkeen opettanut ihmisistä ja elämästä? Tervetuloa wappuaaton aamuna aalloille ottamaan selvää.

Toimittajat: Lasse Rautio, Tommi Sikanen, Mikko Lehto

Tuottaja: Joonas Uusitalo

On air: PE (30.4.) KLO 08–11

The Age of Nightwish

Oli metallimusiikista mitä mieltä tahansa, vilpittömin mielin kukaan ei voine kiistää, että yksi Suomen suurimmista vientituotteista maailmalle edustaa kyseistä tyylilajia. Nightwish raivasi oman polkunsa Itä-Suomen pystymetsistä Euroopan suurille areenoille soittaen Suomen maailman musiikkikartalle (sekä Kiteen Suomen vastaavaan). Miten tämä kaikki tapahtui ja mikä mahdollisti maailmanvalloituksen? Luvassa rautaista perustuntemusta uusille tutustujille sekä knoppitietoa sivuproggigsista ynnä muusta pitempään bändin matkassa kulkeneille. WE WERE HERE!

Toimittajat: Topi Suviaro, Jesse Salo

Tuottaja: Tommi Sikanen

On air: TI (20.4.) KLO 18–22

The Nikulat Show

Kaksi veljestä vertailevat musiikkimakujaan ja soittavat makunsa mukaista musiikkia progesta perinteisempään rokkiin.

Toimittajat: Aleksi Nikula, Aku Nikula

Tuottaja: Jari Kähönen

On air: TI (27.4.) KLO 08–10

Three's a polycule

Information, discussion and experiences of polyamory/nonmonogamy by Rosa and her boyfriend and partner. Questions welcome!
Tellonym link: https://tellonym.me/3equalspolycule

Toimittajat: Rosa, Alexander

Tuottaja: Mikko

On air: SU (18.4.), TI (27.4.) KLO 16–18

Tiistai-illan huumaa

Vituttaako korona? Ahistaako opinnot? Tuntuuko kuin haluaisit kauas pois, toiseen aikaan ja paikkaan, maailmaan missä ainakin hypoteettisesti kaikki on mahdollista? Jos vastasit myöntävästi, virittäydy Rattoradion taajuudelle tiistaina klo 22.00 Tiistai-illan huumaa-ohjelman pariin! Deejiimme Kepe The Grandmaster, MC:t Smooth Tone ja Silky Slick pyöräyttävät levylautasille ja kasettiasemiin oman aikansa kuumimmat bailuanthemit kirpputoreilta metsästetyiltä kokoelmavinyyleiltä ja -kaseteilta. Halpaa ja hauskaa! Soittamamme musiikki on tunkkainen ja ajan patinoima tuulahdus mystis-maagilliselta, kaukaiselta 80-luvulta jolloin funk hallitsi maailmaa, hip hop ja konemusiikki tekivät vasta tuloaan ja diskoissa haisi rööki ja hiki! Lähde siis kanssamme aikamatkalle onnelliseen ja hedonistiseen aikakauteen jolloin koronan sijaan huolenaiheina olivat vain AIDS ja mahdollinen ydinsota USA:n ja Neuvostoliiton välillä.

Toimittajat: Silky Slick (Henri Lepistö), Smooth Tone (Tino Nissinen)

Tuottaja: Dj Kepe the Grandmaster (Kerttu Juutilainen)

On air: TI (20.4.) KLO 22–00

Tohtori J

Wappu on taas täällä, ja Rattoradion kiljunhajuinen vastausautomaatti Tohtori J on taas paikalla vastaamassa hyviin ja huonoihin kysymyksiin, joita yleisö saa lähetellä shoutboxissa, Tellonymissä tellonym.me/tohtorij ja Jodelissa kanavalla @TohtoriJ. VAROITUS: Tohtori J ei oikeasti ole minkään alan tohtori, kaikkia Tohtori J:n neuvoja tulee soveltaa vain omalla vastuulla ja mikäli erektio kestää yli neljä tuntia, ota yhteys lääkäriin.

Toimittajat: Joonas Uusitalo

Tuottaja: Topi Suviaro

On air: SU (18.4.) KLO 12–14, TO (22.4.) KLO 10–12

Toimiix tää!?

Tekniikan säätölähetys. Luvassa huikeaa tilannekomiikkaa, audiotestejä ja muuta kivaa.

Toimittajat: Tekniikka

Tuottaja: Tekniikka

On air: SU (18.4.) KLO 00–08

Toiveiden tynnyri

Toiveiden tynnyri kolisee taas! Aloita etätyöaamusi tai päivän opiskelut toivemusiikin tahtiin. Kappaleita voi toivoa Rattoradion nettisivujen kautta.

Toimittajat: Kalle Parviainen

Tuottaja: Kalle Parviainen

On air: TI (20.4.) KLO 08–10

Toppilan Hätävara

Tiukkojen tilanteiden sveitsiläinen linkkuveitsi. Kun vähällä pitää pärjätä, niin tulos voi olla mitä vain. Niin tässäkin ohjelmassa.

Toimittajat: Topi Suviaro, Jesse Salo

Tuottaja: Juhani Karppinen

On air: SU (18.4.) KLO 14–16

Tulevaisuuden tekijät II: Toivo elää

Missä olemme nyt? Minne olemme menossa? Wappuna 2020 tulevaisuuden tekijät etsivät vielä itseään, mutta nyt he ovat valmistumisen kynnyksellä. Vai ovatko...? Kuka viitoittaa opiskelijan tietä pimeässä? Näkyykö tunnelin päässä Seneca vai Seinfeld? Ohjelma on jatkoa viime vuoden kuumimmalle kuunnelmalle. Ohjelma sisältää satiiria, musiikkia, huumoria ja tilastollisia menetelmiä.

Toimittajat: Mirja Mustapirtti, Kerttu Juutilainen

Tuottaja: Mirja Mustapirtti

On air: MA (19.4.) KLO 20–22

Tuli kulje kanssani - musiikkia Twin Peaksista

David Lynchin ja Mark Frostin kulttisarja Twin Peaks teki muutama vuosi sitten paluun ruuduille, ja katsojat ovat hämmentyneempiä kuin koskaan. Ohjelmassa kuuntelemme sekä alkuperäisen sarjan että jatkon ikonisimpia musiikkikappaleita ja keskustelemme siitä, mitä ihmettä sarjassa oikeasti tapahtuu.

Toimittajat: Aleksi Nikula, Mari Vauhkonen

Tuottaja: Aku Nikula

On air: MA (26.4.) KLO 14–16

Tummuja, tunteita ja tuumailua

Kahdella mummo-alteregolla maustettu psykologis-filosofinen puheohjelma, jossa kaksi oman elämänsä keittiöfilosofia ja -psykologia sukeltavat ihmismielen syviin vesiin ja pureutuvat elämän suuriin kysymyksiin. Mummo-alteregot tuomassa ohjelmaan ripauksen komediaa.

Toimittajat: Miia Aho, Elina Nuutinen

Tuottaja: Joonas Uusitalo

On air: TI (20.4.) KLO 10–12

Turned Flowers - Käännöskukkaset

Tiukka kaksituntinen ohjelma kaikista ihmeellisistä, hämmentävistä, tyylikkäistä ja mauttomista käännöshiteistä mitä Suomessa on kyetty tekemään.

Toimittajat: Siri Kerola, Jenny Kärki, Antti Kurki

Tuottaja: Marja-Leena Koponen

On air: TI (27.4.) KLO 12–14

Tätäkö pitää kuunnella koko yö?

No ei sentään... ainakaan täysin samaa sisältöä, meistä et kyllä pääse eroon! Luvassa on kaikkea "syvällisestä" keskustelusta kasipallolla ennustamiseen, jos vain nopat niin päättävät kyhäämästämme listasta. Saatamme kyllä mielivaltaisesti heitellä väliin listan ulkopuolisia aiheita, saatammepa myös olla tekemättä niin. Pääasia on, että armoa ei anneta (sitä saa miettiä kenelle).

Toimittajat: Marja-Leena Koponen, Tuuli Mäenpää ja Roosa Lilja

Tuottaja: Jari Kähönen

On air: TI (20.4.) KLO 00–08

Valitut Pelit

Valituissa Peleissä kuuloelimiin kaadetaan täyslaidallinen audiomuotoista nannaa pikselimaailmoista. Pelejä monipuolisesti käsittelevän lätinäohjelman yhteydessä soitetaan asiaankuuluvaa musaa ja vastaillaan kuulijoiden kysymyksiin.

Toimittajat: Lauri Kuha, Jenni Mikola

Tuottaja: Sumu Posio

On air: MA (26.4.) KLO 02–08

Wesilinjalla

Wesilinjalla kuuluu Rattoradioon samalla lailla kuin Rattoradio kuuluu oululaiseen Wappuun! Luvassa on tuttuun tapaan Idan ja patukin tajunnanvirtaa niin Wapusta kuin kaikesta muustakin mitä sylki suuhun tuo - jumpsuttavimmalla ysärimusiikilla maustettuna tietenkin ;)

Toimittajat: Ida Viinikka, Tommi Sikanen

Tuottaja: Inkeri Eronen

On air: LA (24.4.) KLO 14–16, TO (29.4.) KLO 20–22

Wesipojat

Timanttisimpia ysärihittejä ja kuumimpia uutuuksia Wesibussimaiseen tyyliin.

Toimittajat: Janne Kilponen, Ville Peteri, Tommi Portti, Jarno Seppänen

Tuottaja: Janne Kilponen, Ville Peteri, Tommi Portti, Jarno Seppänen

On air: LA (24.4.) KLO 00–08

What's poppin' OYY

Kaksituntinen korkeakoulumaailman uutiskatsaus aasinsiltojen kautta. Sisältää syväluotaavaa analyysia ajankohtaisista asioista, yllätysvieraan sekä mukaansa tempaavaa musisointia.

Toimittajat: Emma Hulkkonen, Olli Joki, Eetu Leinonen

Tuottaja: Tia Rahkila, Iida Putkonen

On air: TO (29.4.) KLO 10–12

Yhteinen wappu!

Tervetuloa mukaamme tutustumaan, millaisia erilaisia vappuperinteitä sekä -muistoja eri alan opiskelijoiden muistilokeroista löytyykään! Luvassa fiilistelyä, kenties hyödyllisiä vinkkejä vapunviettoon ja ennen kaikkea yhteisten vapputapahtumien muistelua!

Toimittajat: Ida-Maria Juntunen, Jukka Turunen, Tia Rahkila ja Salla Karhunen

Tuottaja: Tia Rahkila, Iida Putkonen

On air: TO (29.4.) KLO 12–14

YhteisTyöKuvio feat. AY-liike

Levyhullujen aarteet kohtaavat bandcampin uurteet. YhteisTyöKuvio on ohjelma, jossa prog kohtaa jotain mikä kuulostaa rock and or roll:lta. AY-osiossa puolestaan tarjoilemme tunnelmia enemmän tai vähemmän kokeellisen konemusiikin puolelta, siellä pohdimme joitain aaltomuotoja, emmekä unohda asian ydintä.

Toimittajat: Matti Koskela, Otso Kassinen

Tuottaja: Anna Nikkilä

On air: MA (19.4.) KLO 08–12

Yön pimeinä tunteina

Yön pimeinä tunteina on kahdeksantuntinen ajatusmyrsky syvällisimpiin ja oudoimpiin juttuihin vuorokauden pimeimmältä ajalta.

Toimittajat: Sipe Myllyniemi ja Aaron Putula

Tuottaja: Sipe Myllyniemi ja Aaron Putula

On air: KE (28.4.) KLO 00–08

Yötoive

Yön aikana kuullaan kattava läpileikkaus Suomen suurimman vientituotteen eli Nightwishin tuotannosta. Liity mukaamme ja anna korviesi nauttia sinfonisesta metallimusiikista aina Elvenpathin alkusävelistä Ad Astraan päätökseen.

Toimittajat: Kalle Parviainen, Anu Vehkomäki, Elina Hämäläinen

Tuottaja: Kalle Parviainen

On air: TO (29.4.) KLO 00–08