Päätoimituksen tervehdys


Vuoden 2022 päätoimitus näyttää naamansa ja esittäytyy!MAISA RANKI

Heissansaa! Minä olen Maisa Ranki ja opiskelen mysteerinnettä vuotta visuaalista suunnittelua OAMK:ssa. Jatkan nyt toista vuotta päätoimituksessa vastaavana päätoimittajana ja toimin tänä vuonna myös RattoRadion graafikkona.

Wappuradio konseptina on tullut alunperin tutuksi kuuntelemalla tamperelaista Rakkauden Wappuradiota, joten kun 2021 kuulin RattoRadiosta, niin siitä se sitten lähti. Wappuörvellys ja häröt radio-ohjelmat ovat lähellä sydäntäni!

Vapaa-ajallani tykkään pelata videopelejä, tehdä kaikenlaisia tekstiili- ja käsitöitä, kokata kaikenlaisia uusia ruokia, käydä taidenäyttelyissä, katsella outoja elokuvia ja potea eksistentiaalista kriisiä. Olen antanut Firewatch-pelin pääsuunnittelijalle kehystetyn itsetekemäni muotokuvan hänestä ja olen tavannut John Romeron livenä.


ANU VEHKOMÄKI

Hei! Olen Anu. Olen seitsemännen vuoden kirjallisuuden ja kielten opiskelija. Rakastan metallimusiikkia ja aiempina vuosina olenkin iloksenne soittanut esimerkiksi 8 tuntia Nightwishia. Lempibändini on Battle Beast ja suurin saavutukseni on ollut neuloa Noora Louhimolle villasukat.

RattoRadiossa olen mukana kolmatta vuotta ja homma vei niin mukanaan, että lähdin mukaan toimintaan kulissien takana. Radiossa minua viehättää sen monipuolisuus ja luovuus. Joka vuosi kuuntelen vappuisin radiota ja mietin, että miten joku on edes keksinyt tällaisen ohjelman. Odotan tämän vapun ohjelmakattausta innolla.

OTSO KASSINEN

Hei, olen Otso, nyt ensimmäistä kertaa RattoRadion päätoimituksessa. Ratto-ohjelmien toimittajana ja tuottajana olen häärännyt useana vuonna. On hauskaa, kun vehkeistä kuuluu ääniä, ja vielä hauskempaa, kun se tapahtuu hyvän porukan yhteistoiminnan tuloksena. Ajattelen, että päätoimituksen tehtävä on mahdollistaa kaikki tuo siten, että ihmiset eivät joudu ainakaan kovin usein hajoilemaan kysymyksiin, joihin heille olisi voitu tarjota vastaus jo heti aluksi.

OTSO CLAROT

Olen Otso, tokan vuoden opeopiskelija, pöytärope- ja tatuointienthusiastikko. Soitan trumpettia Teekkaritorvissa ja olen hyvä keittämään teetä.

Suosikkimusiikkiani ovat Revachol-core ja mashupit sekä poikkeavat coverit. Monet suosikkiasioistani alkavat D-kirjaimella, muutamia mainitsisin esimerkiksi Disco Elysium, D&D, Dishonored sekä Dark Souls.

Vapaa-ajallani harrastan ruoanlaittoa, pöytälaatikkorunoilua, lukemista ja luokattoman huonoa kuvanmuokkausta.

Uusimmat mielenkiinnon kohteeni ovat latinan opiskelu, stand up -komedia ja okkultismi, toisiinsa liittymättömistä syistä.

Rattoradioon lähdin koska se vaikutti jännältä, enkä ollut aikaisemmin kokeillut radion parissa työskentelyä. So far so good ja kokoajan paranee.

Loppukaneetiksi vielä todettakoon että:

Iä Iä! Ph'nglui mglw'nafh Clarot T’huira wgah'nagl fhtagn!


MIKKO LEHTO

Olen Mikko Lehto, 36, ikuinen RattoRadioaktiivi. Opiskelin Oulun yliopistossa Biofysiikkaa ja valmistuin biolääketieteen maisteriksi. Radiossa olin alusta lähtien ja nyt pari vuotta jäänyt väliin. Nyt asun Lahdessa, mutta Oulu on aina mielessä.
Harrastukset: luonto, valokuvaus, puuhastelu ja joskus urheilu.
Puhdastila-asiantuntija.
Olen ensimmäistä kertaa päätoimituksessa, aiemmin olen ollut studiopäivystäjänä, tehnyt radiolle ohjelmia alusta lähtien ja ollut hallituksessa parit ekat vuodet mm. mainosten-hankkimis-vastaavana.

ROOPE LITMANEN

Olen Roope Litmanen, toisen vuoden RattoRadiolainen, PahkiSpeksi-aktiivi ja massivinen nörtti! Tästä johtuen tulet minun ääneni todennäköisesti kuulemaan Star Wars- ja roolipeliohjelmien parissa RattoRadion aalloilla!
"Is pergaleas, kotswinot itsu nuyak. Wonoksh Qyâsik nun."