Päätoimittajan nurkka

Päätoimittaja

Se olisi nyt viides vuosi Rattoradiota Wappuna Oulussa, itselläni neljäs vuosi mukana hommissa. Koska miksipä viettää Wappua bileissä kertomassa huonoja juttuja ja luukuttamassa haluamaansa musiikkia muutamalle ihmiselle, kun sitä voi tehdä radion kautta koko opiskelijakansalle kerralla?

Radiohan rakentuu jo vahvalla kokemuksella ja ammattitaidolla, mutta silti samalla uudistuen. Enkä tässä tarkoita pelkästään uusien ongelmien keksimistä vanhojen tilalle. Selvää sukupolvenvaihdosta on havaittamissa kun monet aivan alusta asti mukana olleet puhuvat kovasti viimeisestä Rattoradiolähetyksestään, mutta vastaavasti jatkuvasti tulee mukaan uutta porukkaa jäsenmäärän kasvaessa.

Ohjelmia löytyy taas kaikille: asiaohjelmia, vähemmän asiallisia ohjelmia ja tietenkin myös musiikkiohjelmia on ohjelmistossa. Genrejäkin löytyy laidasta laitaan, ja tänä vuonna paikataan viime vuoden progeyliannostusta myös punk-ohjelmilla. Muutamat vanhat klassikot tekevät paluuta, mutta aina on uusiakin ohjelmia. Kahdeksan tunnin yöohjelmat edustavat taas pahinta härölinjaa kompensoimaan iltoja, jolloin insinöörit puhuvat koneista tai itsenimetyt tohtorit naisista. Interaktiivista kuunnelmaakin on uhattu toteuttaa, vieläpä keskellä päivää.

Perinteinen 98,1 MHz kutsuu sinua taas aalloilleen Wapun ajaksi. Olisiko aika tulla ensi vuodeksi mukaan itse?

Lauri Pekkarinen, päätoimittaja